030 601 39 94 info@siraat.nl

Wie zijn wij?

Islamitisch Cultureel en Educatief Centrum

Terug in de tijd

Sinds de jaren 70 groeit het aantal inwoners in Nieuwegein met een islamitische geloofsovertuiging aanzienlijk. Gedurende de tijd merkten de islamitische inwoners in Nieuwegein dat er behoefte was aan een gezamenlijke plek waar moslims samen kunnen komen. Het gebrek hieraan leidde tot de oprichting van vereniging “Islamitisch Cultureel en Educatief Centrum Sirat” (letterlijke vertaling: de brug). Omdat de vereniging ook als brug wilde functioneren tussen de inwoners van Nieuwegein en hun naasten met als thuishaven een pand aan de Hildo Kropstraat.

Niet veel later ging de vereniging op zoek naar een grotere ruimte. Omdat het pand aan de Hildo Kropstraat de verschillende behoeftes niet kon voorzien: denk aan ruimte voor het dagelijks gebed, educatieve, sociaal-culturele en maatschappelijke activiteiten. Het heeft even geduurd maar in 2010 had vereniging Sirat een nieuw onderkomen aan de Professor Dr Hesselaan. De financiering van dit gebouw is door de toenmalige vrijwilligers bij elkaar gespaard. Het uiteindelijke resultaat is een schitterend gebouw waarin wij religieuze, educatieve en sociaal-maatschappelijke activiteiten kunnen organiseren voor onze leden.

Mocht u vragen hebben of contact met ons willen zoeken dan kunt u dit doen door een email te richten aan: info@siraat.nl

Wie zijn wij

Islamitisch Cultureel en Educatief Centrum Sirat wordt geleid door het “dagelijkse Bestuur” bestaande uit 4 personen. Naast hun eigen werk worden de bestuurstaken op vrijwillige basis ingevuld. De verschillende bestuursfuncties betekenen veel opoffering van de eigen vrije tijd. De motivatie en voldoening is desondanks zeer hoog, omdat een ieder het als een verplichting vanuit het geloof ziet om bij te dragen aan het welzijn van de gemeenschap.

De bestuursleden zijn allemaal eindverantwoordelijk voor hun eigen bestuurs-onderdeel. Het bestuur stelt commissies aan die onder verantwoordelijkheid van het bestuur bepaalde taken vervullen om zo efficiënt mogelijk tot de gewenste eindresultaten te komen.

Statutair heeft het bestuur de volgende doelstellingen:

  • De belijdenis van het islamitisch geloof stimuleren en faciliteren;
  • Onderwijs en educatieve voorlichting geven aan kinderen en volwassenen;
  • Voorzieningen in het gebouw in stand houden en exploiteren;
  • Islamitische en educatieve bijeenkomsten organiseren;
  • De contacten bevorderen tussen de in Nieuwegein gevestigde moslims en niet-moslims.;

Wellicht niet onbelangrijk om het te vermelden. Maar de vereniging moet het hebben van de vrijwilligers. schoonmakers, onderwijzers, kantinemedewerkers, huiswerkbegeleiders, bestuurders en nog veel meer.

Contact

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. U kunt hiervoor de volgende contactgegevens gebruiken. U kunt ook gebruik maken van onze contactformulier.

Adres

Prof. Dr. Hesselaan 4

3431CD Nieuwegein

Telefoonnummer